SSS

·  BAP  Koordinatörlüğüne  nasıl başvurup yardım alabiliriz?

BAP  Koordinatörlüğüne   e-posta (bap@siirt.edu.tr) veya telefonla (90 (484) 212 11 11 -3876-3877-3878) başvurup yardım alınabilir. Detaylı bilgiler için web sayfası ( bap.siirt.edu.tr ) incelenebilir.

 

· Siirt  Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen projelerde kimler proje yürütücüsü olabilir? Öğretim Görevlisi bu projelerde proje yürütücüsü olabilir mi?

Öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar proje yürütücüsü olabilir. Öğretim görevlisi eğer doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış ise proje yürütücüsü olabilir.

 

·  Araştırma Görevlilerinin başvurabileceği projeler nelerdir?

Proje tipine göre değişmektedir. Örneğin Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi tarafından desteklenen projeler ve TÜBİTAK projelerinde proje yürütücüleri öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar olabilmektedir. Lisansüstü (Yüksek Lisans , Doktora ve Tıpta Uzmanlık ) eğitimlerine devam etmekte olan Araştırma Görevlileri projelerde araştırmacı olarak yer alabilirler. Avrupa Birliği Projeleri kapsamında araştırmacılar; genelde "Başlangıç Seviyesindeki Araştırmacı" ve "Deneyimli Araştırmacı" olarak tanımlanmaktadır. Başlangıç Seviyesindeki Araştırmacı kariyerinin ilk 4 yılında olan araştırmacıyı, Deneyimli Araştırmacı ise doktora derecesini alan ya da lisans derecesi aldıktan sonra kariyerinde 4 yılını dolduran araştırmacıyı tarif etmektedir. Bu tanımlamalara uygun olarak Araştırma Görevlileri projelerde yer alabilirler. 

 

·  BAP Projesi sunulması aşamasında alet/donatı/teçhizat/yazılım/sarf malzemesi/hizmet gibi alımlar için proforma faturaların proje başvurusuna eklenmesi gerekmekte midir? Yoksa, proje başladıktan sonra alımlar yapılırken şartnamelerle birlikte proforma faturaların verilmesi yeterli midir?

Proje bütçesinin oluşturulabilmesi için yaklaşık bedel tespitinde proforma fatura eklenmesi gerekir. Proje kabulünden sonra malzeme alımı için talep gönderilirken en az bir proforma fatura tekrar teknik şartname ile birlikte sunulmalıdır.

 

·  BAP projelerinde ihale yapılmaksızın doğrudan temin yoluyla yapılacak alımlar için üst limit ne kadardır? Alet/donatı/teçhizat, sarf malzemesi ve hizmet alımı gibi bütün kalemler için doğrudan temin yoluna gidilebilir mi?

Doğrudan temin limiti her sene Maliye Bakanlığı tarafından belirlenir.  Limitler dâhilinde her türlü alım doğrudan temin yoluyla yapılabilir.

 

·  BAP projelerinde doğrudan temin yoluyla yapılan alımlar için şartname hazırlamak gerekmekte midir?

Şartname hazırlanması gerekmektedir. Şartnamenin hazırlanması sırasında dikkat edilecek hususlar BAP web sayfasında belirtilmiştir.

 

·  BAP projeleri kapsamında istenilen bir malzeme için firmalar teklif vermezlerse, bu malzemenin temin edilmesi için yöntem nedir?

Satın alma yönetmeliği çerçevesinde yeniden teklif istenir.

 

·  BAP projelerinin kabul edilmesi ve sonrasında, proje önerilirken alınması planlanan malzeme kullanımdan kalkar ise benzer malzemelerin fiyatları yüksek olsa dahi alım yapılabilir mi?

Proje ödeneğinin yeterli olması ve rekabet koşullarının sağlanması halinde alım yapılabilir.

 

·  BAP  Araştırma Projesi için ödenek üst sınırı nedir?

2022 yılı için BAP Komisyonunda alınan karar gereği; Üst Sınır 30.000,00 TL dir. 

 

·  BAP  Doktora Tez  Projesi için ödenek üst sınırı nedir?

2022 yılı için BAP Komisyonunda alınan karar gereği; Üst sınır 30.000,00 TL dir.

 

·  BAP  Yüksek Lisans  Projesi için ödenek üst sınırı nedir?

2022 yılı için BAP Komisyonunda alınan karar gereği; Üst sınır 15.000,00 TL dir.

 

·  BAP Altyapı Projeleri için ödenek üst sınırı var mıdır?

Üst sınır bulunmamaktadır.

 

 

·  Halen yürütülmekte olan bir TÜBTİAK projesinde ihtiyaç duyulabilecek alımların bir kısmının üniversite bütçesinden karşılanması için BAP'a proje sunulabilir mi? BAP'a sunulacak söz konusu projenin Uygulama Araştırma veya Hızlı Destek Projesi olma gibi bir zorunluluğu var mıdır?



Sunulabilir. Uygulama Araştırma veya Hızlı Destek Projesi olma gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

 

·  Proje bütçeleri oluşturulurken KDV oranları bütçeye ilave edilecek midir?

Proje bütçeleri oluşturulurken KDV oranları bütçeye ilave edilmelidir.

 

·  BAP ve TÜBİTAK projeleri için KDV muafiyet sertifikası alınabiliyor mu?

BAP ve TÜBİTAK projeleri için KDV muafiyeti yoktur.

 

·  Amortisman ve Tükenme Payı süre ve oranları bakımından BAP ve TÜBİTAK projelerinin hazırlanması sırasında göz önünde bulundurulacak hususlar var mıdır?

Proje hazırlanıp önerilirken bu hususun göz önünde bulundurulmasına gerek yoktur. Konuyla ilgili yapılacaklar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Muhasebe Birimi tarafından gerçekleştirilmektedir. 

         

·  Güzel sanatlar eğitimi alanında çalışan öğretim elemanları ile uygulamaya yönelik projeler geliştirilebilir mi? Bu çalışmaların sonunda yayın şartı aranır mı?

Güzel sanatlar eğitimi alanında da diğer alanlarda olduğu gibi uygulamaya yönelik projeler gerçekleştirilebilir. Bu projeler Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından desteklenen projeler olabileceği gibi ulusal ve uluslararası diğer projeler de olabilir. Öncelikle proje fikrinin netleştirilmesi ve sonrasında başvurulacak uygun programın  belirlenmesi gerekir. Eğer proje Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından desteklenecek bir proje olacaksa çalışmanın sonunda yayın yapılması gerekmektedir.

 

·  TÜBİTAK projeleri hazırlanırken insanlar üzerine yapılan çalışmalar için Etik Kurul kararı gerekiyor mu?

Anket çalışması dâhil insan içeren tüm çalışmalarda Etik Kurul kararı gerekmektedir.

 

·  BAP, TÜBTİAK vb. diğer projelerde istatistik çalışmaları bir kuruluşa hizmet alımı yoluyla yaptırılabilir mi?

Proje bütçesinde belirtilmişse yaptırılabilir.

 

·  TÜBİTAK 1002 Projeleri hangi dönemlerde sunuluyor? Bu projelerin değerlendirme yöntemi nedir?

TÜBİTAK 1002 Proje başvuruları için herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Proje önerilerinin değerlendirme süresi, başvuru tarihinden itibaren yaklaşık 2 aydır. Bu süreçte, proje önerileri bilimsel değerlendirmeye alınmadan önce TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından ön incelemeden geçirilmekte, belirtilen kriterlere ve formata uygun olan projeler değerlendirilmek üzere ilgili Araştırma Gruplarına iletilmektedir.

 

·  TÜBİTAK projelerinde yabancı uyruklu bir kişi yürütücü olarak görev alabilir mi?

Proje yürütücüsü ve araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekir. Yabancı uyruklu bir kişi Türkiye sınırlarındaki bir kurum/kuruluşta görev yapmak koşulu ile projede yürütücü/araştırmacı olarak görev alabilir.

 

. FATURA BİLGİLERİMİZ

 SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ  (SİÜBAP)

. PROJE BAŞVURULARINDA ÇIKTI ALINACAK BELGELER

1- Proje Başvuru Formu (Ek-1)

2- Proje Öneri Formu (Ek-2)

3- Dekan/Müdür Ön Değerlendirme Formu (Ek-3)

4- Bölüm/ABD Başkanı Ön Değerlendirme Formu (Ek-4)

5- Özgeçmiş(ler) (Proje yürütücüsü ve diğer proje personelleri) 

6- Başvuru Kontrol Formu (Proje kontrol edilerek tamamlanan her aşama için kutucuklar işaretlenir)

7- Diğer Ekler: Proje için Etik Kurul İzin Belgesi, Yayın Kurulu İzin Belgesi, proforma fatura ve proje için eklenmek istenen dosyalar,

NOT:  Lisansüstü Tez Projeleri için ilgili enstitüden alınacak Tez Kabul Yazısı eklenmelidir.   

 

 

  

 

**FATURALARDA PROJE NUMARALARI İLE VERGİ NUMARASINI BELİRTİNİZ.

 

 

 

  • __short_title__ __title__
  • __title__
  • __title__
  • __count__